Hat érv a marihuána legalizációja ellen

1. A marihuána nem része a tradicionális magyar kultúrának. Ezért is tiltotta be a kormány a banánt, a kávét és a whiskeyt.

2. A legalizációhoz még nem elég érett a magyar társadalom. A társadalomnak vizsgán kellett bebizonyítania az érettségét az internet, a fogamzásgátló és a kamerás mobiltelefonok megjelenése előtt is.

3. Ha a marihuána legális lenne, mindenki szívna. Pont úgy, ahogyan mindenki dohányzik, csak mert legális.

4. A marihuána túlzásba vitt fogyasztásának vannak egészségügyi kockázatai. A kormány azt sem engedélyezi, hogy a boltokban csokit, kólát vagy bort vásároljanak az emberek.

5. Ha mindenképp csinálni kell valamit, legalizáció helyett elég a dekriminalizáció. Mindenkinek jobb, ha a termék előállítása, terjesztése és az ebből származó profit a maffia kezében marad. Ha bejelentett dolgozókat foglalkoztató, rendesen adózó vállalkozások foglalkoznának marihuánával, az beláthatatlan károkat okozna.

6. Nem ez most a legfontosabb probléma. Ezért is tilos társaságban a magyar foci helyzetéről, a vasárnapi nyitvatartásról vagy Ákos női princípiumáról beszélgetni. Egyedül a klímaváltozással szabad foglalkozni. Nem, az egészségüggyel. Vagy azt hiszem a migránsokkal. Putyinnal. Inkább az oktatással. Na mindegy, majd valaki eldönti.

 

Az írás eredetileg a Reflektoron jelent meg.